Mandag 3. juni gikk mesterkokk, ildsjel, Matattache og lokalmat-entusiast Gunnar Nagell Dahl bort. Han var en av de som startet Bjørnefjorden Matkultur, og det var han som hadde ideen til Det Store Bjørnefjordmåltidet. Han var en inspirasjon, en venn og en mentor for alle oss i foreningen.
Fredag 14. juni ble han bisatt i Os kirke, samme dag vi etter planen skulle ha lagt ut billetter til årets måltid.
Vi utsatte naturligvis, og har i helgen hatt en felles samling for å minnes Gunnar og for å snakke om hva vi skal gjøre i tiden fremover.
Det vi har landet på i felleskap, og som vi er helt sikker på at Gunnar ville ønsket: foreningen og måltidet skal gå som planlagt. Alt han stod for, brant for og var glad i skal fortsette.
Det Store Bjørnefjordmåltidet 2019 blir derfor, som de to foregående gangene, en feiring av lokal matkultur. Et arrangement i Gunnar sin ånd.
Vi håper dere vil komme å dele denne dagen med oss i Bjørnefjorden Matkultur.
Billettene blir tilgjengelig 20. juni på morgenen.
Med vennlig hilsen alle medlemmene i Bjørnefjorden Matkultur.
Haaheim Gaard, Osøyro Kolonial, Garden på Dalland, Osteriet i Samnanger, Solstrand Hotel & Bad, Oseana Kafe & Restaurant, Evas mat, Bøkampen Utegangarlam, Tveitakjerring-det vesle ysteriet på Tveit, Monsatufto, Havnechefen, Engevik Gaard, Mandelhuset, Myrdal Gard, ost frå Tysnes, Bespoke Lifestyle, Oseana Kunst & Kultursenter, Tønnegarden, Tina Bøe Buer, Halhjem Kafe, Bjørnefjorden Hotell, Haukeland Gård, Daniel Skotheim og Mat fra hjertet