Video frå Haukeland Gård

haukeland gård

Sjå video nederst på sida.

Her på Haukeland Gård driver vi med Skotsk Høylandsfe og Villsau med ett snev av gammalnorsk sau i genene.

Det som er vår intensjon er at alt skal være så naturlig som mulig. Dyra våre går ute heile året, men har mulighet for å gå inn om det er ønskelig; dei foretrekker helst å være ute, noe som skinner igjen på dyra. Dei er robuste og bygger seg opp og ned etter årstidene.

Om sommeren beiter kyrene i skog og mark, og et akkurat det de har lyst på: lyng ,gress, blad og annet

Sauen blir fraktet inn til ett fjell som heter Haugsdalshorga i slutten av mai, og der beiter dei tett opp til snøen som ennå ligger der på ca770 MOH. Her finner sauene alt det fjellet har å by på, og det kjennes på smaken.

Kjøttet på villsauen er mindre enn det er på vanlig kvit sau, men er utrolig god på smak, og ikkje minst heilt naturlig 🙂